Monday, 17 May 2021, 03:21:33

Welcome Guest | RSS
Atlas InfoNet
MainRegistrationLogin
Site menu

Login
In Jurul Lumii

Harta Lumii, dati click pentru a vedea harta in versiunea mare, cu toate detaliile

COREEA
Coreea este unica tara (in mod oficial) din lume inca divizata. Ambele state coreene sunt inarmate, periculoase si in principiu se afla in razboi.
Acest capitol se axeaza indeosebi asupra Coreii de Sud (care este cunoscuta si sub sigla ROK), insa in ceea ce priveste cultura adanc inradacinata, toti coreenii sunt la fel. Deosebirile de structura politica intre Nordul comunist si Sudul capitalist i-au obligat pe coreenii din cele...(citeste tot)

 IRAN
Aceasta tara de dimensiuni considerabile (1 648 000 de km2) este in mare parte un platou care atinge in medie 1 200 de metri inaltime si i-a atras pe indo-europenii migratori (care au ocupat apoi Europa), la inceputul anului 2000 i.Hr. O alta invazie indo-europeana a avut loc (dinspre Caucaz) in jurul anului 1000 i.Hr., care a introdus fierul, cuprul si caii, intarind prin urmare regiunea. Acesti factori, precum si o clima care a generat o populatie robusta si viguroasa, le-au permis...(citeste tot)
 
 MALAYSIA
Malaysia are o populatie de aproximativ 20 de milioane de locuitori, dintre care 50% sunt malaiezieni, 36% chinezi, 1% indieni si 4% alte natii. Din punct de vedere al structurii politice, Malaysia este o federatie alcatuita din treisprezece state, dintre care unsprezece se afla in Peninsula Malacca si doua (Sabah si Sarawak) in insula Borneo. Exporta in principal cauciuc, ulei de palmier, cherestea tropicala, cositor, petrol, boabe de cacao si piper. In tara exista unele tensiuni...(citeste tot)

 SINGAPORE
Poate ca Singapore nu si-a propus niciodata sa devina un "tigru" (adversar de temut). Numele sau, Singapura, inseamna in limba sanskrita "Orasul leu", insa chiar si aceasta descriere este eufemistica pentru un port care era vestit ca un loc frecventat de pirati inspaimantatori si a ramas o jungla izolata de influente moderne din 1400 pana in 1800. Insa curand aveau sa vina vremuri mai bune. Singapore nu este o poveste despre doua orase, ci mai degraba despre doi barbati,...(citeste tot)

 THAILANDA
In secolul al XIX-lea, Asia de Sud-Est a fost supusa unui vast proces de colonizare, insa un stat din aceasta zona a reusit sa-si pastreze independenta. Este vorba de Thailanda, cunoscuta candva in Occident sub numele de Siam. Thai inseamna "liber", asa incat Thailanda este "Tinutul celor liberi", cunoscuta si ca "Tinutul zambetelor" si "Tinutul robelor galbene". Ultima denumire descrie cu claritate religia predominanta a poporului thailandez....(citeste tot)
 
 INDONEZIA
Cea mai mare tara islamica, avand o populatie care se apropie de 200 de milioane de locuitori, Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume, alcatuit din peste 13 000 de insule. Se intinde pe o suprafata de 5 000 de km de la est la vest si de peste 2 000 de km de la nord la sud. Pe multe dintre insule au loc aprige miscari pentru cucerirea independentei, Indonezia fiind descrisa de multi drept cea mai mare putere coloniala. Ea s-a eliberat de sub dominatia olandeza in 1945, cand si...(citeste tot)

 CHILE
Chile are o forma curioasa, fiind o fasie lunga si ingusta de teren. Aruncand o privire asupra unei harti a Americii de Sud observam ca Chile pare sa fie impinsa in Oceanul Pacific de o Argentina mai vanjoasa, la fel cum Norvegia pare sa fie inghesuita in Marea Nordului de o tara cu mult uscat ca Suedia. Atat Norvegia, cat si sudul Chile au, la vest, linii de tarm scufundate, cu o serie de fiorduri care fac uscatul sa arate ca si cum s-ar ineca. Dezavantajati de terenul dificil munti...(citeste tot)
 
 FILIPINE
Intre est-asiatici, filipinezii reprezinta un caz aparte. Ei sunt vorbareti, ca latinii; isi manifesta deschis caldura si emotiile; se simt in largul lor in compania americanilor si a occidentalilor, in general; respecta valorile democratiei, inclusiv libertatea de exprimare; isi manifesta neincrederea si resping autoritarismul ori de cate ori este posibil. Epoca plina de represiuni si coruptie a lui Marcos a fost greu de suportat pentru filipinezi, indeosebi pentru ca dictatorul era...(citeste tot)

 VIETNAM
Desi devastat de razboi si de haosul economic, Vietnam trebuie in cele din urma sa iasa la liman, ca un participant de seama la progresul Asiei de Sud-Est. Teritoriul sau vast, de 330 000 de km2 (mult mai mare ca al Italiei sau al Marii Britanii) este populat de 75 de milioane de locuitori harnici, cumpatati, relativ bine educati. Se afla pe locul treisprezece in randul celor mai populate tari din lume.Zonele cu o populatie densa din Delta Raului Rosu, la nord si Delta Mekong, la sud, se...(citeste tot)
 
 UNGARIA
La finele secolului al XIX-lea, ungurii au traversat trecatorile carpatice pentru a se stabili in bazinul Dunarii Centrale. Acolo au intemeiat un imperiu care a durat 1000 de ani, stapanind peste teritoriile de astazi ale Ungariei, Croatiei, Slovaciei, Romaniei, vestului Ucrainei si parti ale Serbiei si Austriei. In acest rastimp, au fost devastati de mongoli, in secolul al XIII-lea, si au indurat 150 de ani de dominatie otomana, in secolele al XVI-lea si al XVII-lea. Desi luptatori din fire,...(citeste tot)
 
 TURCIA
Daca Turcia, in prezent aspiranta la titlul de membra a UE, ar primi acceptul acesteia, impactul asupra celorlalte tari membre ar fi destul de mare. Ca s-o luam pe rand, ar fi de departe cea mai mare tara, de vreo trei ori mai mare ca Marea Britanie si Italia si depasind ca marime Franta, Spania si Germania, cu peste 50%. S-ar afla pe locul doi, dupa Germania, in ceea ce priveste numarul locuitorilor. Este liderul unui bloc comercial alcatuit din sase republici central-asiatice vorbitoare...(citeste tot)
 
 GRECIA
Grecii sunt perfect constienti de faptul ca perioada orasului-stat grec a pus bazele civilizatiei europene occidentale si a democratiilor liberale. Grecia este si un membru zgomotos al Uniunii Europene. Prabusirea pietei sale rentabile din fosta Iugoslavie (din cauza razboiului), cearta mofturoasa cu tara vecina, Macedonia, situatia instabila din Rusia si esecul de durata in solutionarea problemei Ciprului reprezinta surse permanente de neliniste pentru guvernele grecesti succesive, care nu...(citeste tot)
 
 STATELE UNITE ALE AMERICII
Statele Unite ale Americii au cea mai mare economie din lume - de patru ori mai mare decat a oricarei alte tari (cu exceptia Japoniei) si de zece ori mai mare decat a Rusiei. America se afla pe primul loc in ceea ce priveste volumul tranzactiilor comerciale, industrie, productie alimentara si ajutor acordat celorlalti. Si ei cheltuiesc, fiind cei mai mari consumatori de energie, petrol, seminte din care se extrage uleiul, grane, cauciuc, cupru, plumb, zinc, aluminiu, cositor, cafea si...(citeste tot)
 
 STATELE BALTICE
Transformarea regiunii Baltice intr-o noua zona de dezvoltare din cadrul Europei nu numai ca aminteste de epoca de aur a cooperarii hanseatice, dar totodata anunta perspectiva daca punem la socoteala parti ale Poloniei si hinterlandul din Sankt Petersburg aparitiei unei piete viguroase, cu un climat rece, insumand optzeci de milioane de persoane. Exploatarea acestei piete, cu amestecul sau ispititor de ingrediente de tipul: valori ridicate ale PIB-ului pe cap de locuitor, mana de lucru...(citeste tot)
 
 INDIA
La jumatatea secolului al XXI-lea, India va depasi China in ceea ce priveste numarul de locuitori, devenind tara cea mai populata de pe glob. Nici ca intindere nu este mai prejos, aflandu-se pe locul sapte in lume cu o suprafata imensa de 3 287 000 km2. Desi economia Indiei ocupa numai locul paisprezece (in 1999), tara cunoaste o dezvoltare rapida in sectorul tehnologic si al serviciilor, iar numarul reprezentantilor clasei de mijloc creste cu repeziciune, depasind in prezent 300 de milioane....(citeste tot)
 
 ASIA DE SUD-EST
Desi Japonia, China si Coreea reprezinta cele trei mari puteri ale Orientului Indepartat, principalele sapte state din Asia de Sud-Est insumeaza o populatie de peste 500 de milioane de locuitori; ele au o
importanta tot mai mare pentru viitoarele piete; pentru resursele de mana de lucru si pentru dezvoltrea industriala si tehnologica.
Indonezia se afla pe locul patru in randul celor mai populate tari din lume, Vietnam pe locul treisprezece, Filipine pe locul paisprezece, iar Thailanda pe...
(citeste tot)
 
 RUSIA
Destramarea Uniunii Sovietice a inlaturat fenomenul gigantic, multicultural reprezentat de varietatea naucitoare de tari, rase, republici, teritorii, regiuni autonome, filosofii, religii si convingeri care s-a amestecat pentru a forma cea mai vasta uniune politica a lumii. Caleidoscopul cultural era atat de bogat, incat ramaneai consternat gandindu-te la el. Totusi, prabusirea sa ne ajuta sa ne concentram pe ceva mai simplu insa incontestabil de fecund per se insasi cultura Rusiei. Este...(citeste tot)
 
 ARGENTINA SI MEXIC
Argentina si Mexic, cei doi giganti ai Americii Latine in care se vorbeste limba spaniola, sunt amandoua nevoite sa rivalizeze cu un "colos" nordic total diferit din punct de vedere cultural. Argentina, relativ izolata in apele oceanice din emisfera sudica si aflata la capatul de jos al conului continental are surprinzator de putine legaturi cu Brazilia si este vizitata de mai putin de patru milioane de oameni anual. SUA sunt foarte departe, intr-o alta emisfera; prin urmare,...(citeste tot)
 
 SUEDIA
In lume si in special in tarile vorbitoare de limba engleza, suedezii par a fi unanim populari. Profilul lor de oameni cinstiti, grijulii, bine informati, eficienti, care produc bunuri de calitate, livrate la timp, se potriveste bine cu aspectul lor adesea dichisit, cu imbracamintea de bun-gust (iertata sa-mi fie stereotipia), parul blond si ochii albastri. Engleza lor, avansata din punct de vedere gramatical, este curata si taioasa, ca aceea vorbita de scotienii care au studiat la Oxford. In...(citeste tot)
 
 CHINA SI HONG KONG
China nu este numai cea mai populata tara din lume, ci se poate lauda ca fiind si cea mai veche civilizatie de pe planeta o societate bazata pe agricultura, care a luat nastere de-a lungul Fluviului Galben (Huanghe) cu 5000 de ani in urma. In decursul acestei lungi perioade practic un record al istoriei omenirii China, in fond o tara izolata, despartita de alte popoare printr-un ocean vast la est, jungle la sud, lanturi semete de munti la vest si stepe inghetate la nord, nu a fost...(citeste tot)
 
 AMERICA LATINA
Au trecut numai 500 de ani de cand a inceput cucerirea iberica a Americii de Sud o simpla deviere in raport cu istoria activitatii umane de acolo. Este limpede, totusi, ca sosirea hispanico-portugheza, nimicind culturile indigene care existau inaintea lor si impunandu-le propria lor civilizatie, a avut un impact decisiv asupra modelarii stilului de viata latino-american. Latino-americanii nu sunt insa spanioli sau portughezi. Ei sunt o rasa cu totul diferita si ar insemna sa dam dovada de...(citeste tot)
 
 FINLANDA
A fost odata ca niciodata, demult de tot, un tinut indepartat, aproape de Cercul Polar un amestec racoros si mohorat de paduri si lacuri unde ursii, lupii, elanii si rasii hoinareau in voie si unde sarbatorile de Craciun erau intotdeauna albe. Un trib ciudat, venit de departe, si-a facut aparitia in acest tinut, in care nici un alt popor nu alesese sa traiasca si s-a apucat de treaba, pentru a se instala confortabil aici. Au taiat lemne pentru a-si construi locuinte, au plantat culturi pe...
(citeste tot)
 
 ASIA CENTRALA
In partea de sud a fostei Uniuni Sovietice, inghesuite intre Rusia si Iran/ Afghanistan de la nord la sud si intre Caucaz si China de la vest la est, se afla sase republici musulmane care si-au dobandit independenta o data cu destramarea Uniunii Sovietice. Aceste tari Kazahstan, Uzbekistan, Kargazstan, Tadjikistan, Turkmenistan si Azerbaidjan au devenit centrul interesului international datorita bogatiei resurselor lor naturale. Amplasarea geografica a acestor state le confera o...
(citeste tot)
 
 POLONIA
Polonia nu ar trebui subestimata. Mai mare decat Italia sau Marea Britanie, suprafata sa este cat a Olandei, Belgiei, Danemarcei, Austriei, Elvetiei si Republicii Cehe la un loc. Cat despre populatie, polonezii sunt tot atat de numerosi ca si spaniolii numai Germania, Franta, Italia si Anglia, din cadrul UE, au mai multi cetateni. Nici PIB-ul sau nu este deloc de neglijat; economia sa are o productie cat a Ungariei, Republicii Cehe, Bulgariei, Slovaciei si Croatiei la un loc. Daca Polonia...
(citeste tot)
 
 TARILE ARABE
Intre occidentali si arabi exista o diferenta ca de la cer la pamant in ceea ce priveste conceptiile lor despre bine si rau, logic si ilogic, acceptabil si inacceptabil. Ei traiesc in doua lumi diferite, fiecare organizata intr-o maniera proprie. Daca nu veti ajunge la o intelegere mai profunda a diferentelor dintre aceste doua moduri de gandire, fiecare dintre parti va ramane cu o impresie nefavorabila despre cealalta. Merita, totusi sa enumeram principalele deosebiri culturale, prin care se...
(citeste tot)
 
 REPUBLICA CEHA
Cehii sunt mandri de palmaresul lor interbelic, perioada in care ei au devenit a zecea putere industriala din lume. Sub conducerea lui Jan Masaryk democratia a inflorit, iar tara parea sa aiba viitorul cel mai roz dintre teritoriile slave. Acest progres promitator a fost intrerupt cu brutalitate de patrunderea germanilor in Regiunea Sudeta, in 1938, si de ocupatia rusa din perioada 19451989. Pe toata perioada prezentei trupelor sovietice, cehii au opus o rezistenta pasiva, pana cand...
(citeste tot)
 
 BRAZILIA
Brazilienii, singurul popor din America Latina care nu vorbeste limba spaniola (cu exceptia lui Haiti), au un comportament destul de diferit fata de alti sud-americani deoarece patria lor este mai degraba Portugalia decat Spania. "Cucerirea" Braziliei de catre portughezi a fost aproape caraghioasa prin dezinvoltura sa. Pedro Alvares Cabral a descoperit tara cu totul intamplator in 1500, cand se pare ca s-a abatut de la cursul calatoriei sale spre India. Curtea portugheza a fost...
(citeste tot)
 
 LITUANIA
Capitala:Vilnius
Populatie: 3,8 milioane locuitori (1999)
Denumirea oficiala: Republica Lituania
Limba oficiala: lituaniana
Limba principala: lituaniana (80 %); Limba secundara: rusa (9 %), poloneza (7 %), bielorusa (1,6 %), ukraineana (1 %), letona (0,1 %), tatara (0,1 %), etc.
Sistem politic: republica
Asezare geografica: Republica...
(citeste tot)
 
 PORTUGALIA
Daca portughezii nu ar fi atat de diferiti de spanioli, Portugalia nu ar exista. Privind harta Peninisulei Iberice avem impresia ca zona aproximativ pentagonala, atat de clar delimitata de restul Europei prin
Muntii Pirinei si de-abia despartita de Africa prin Stramtoarea Gibraltar, pare sa fie, din punct de vedere geologic o forma unitara: face legatura intre doua mari si doua continente. Unui prieten de-al
meu portughez ii place sa le joace un renghi cunostintelor sale din Spania. El...
(citeste tot)
 
 JAPONIA
Japonezii sunt foarte diferiti din punct de vedere cultural, unicitatea lor fiind generata indeosebi de trei factori esentiali: istoria lor caracterizata de izolare; inghesuiala impusa de cadrul sau natural si insasi limba japoneza.
Izolarea - Desi timp de mai multe secole Japonia a avut relatii culturale stranse cu China, perioada regimului autocrat Tokugawa, care a inceput in 1603, a condus la o izolare aproape totala de restul lumii pana la aparitia comandantului...
(citeste tot)
 
 DANEMARCA
Danemarca este o tara care se prezinta convingator, iar clientii lor sunt in general multumiti. Pentru o tara cu o suprafata de aproximativ 40 000 de km2 (mai mica decat Letonia sau Lituania si pe care cei trei vecini nordici ai sai o fac sa para si mai mica) si a carei populatie abia daca insumeaza 5 milioane de locuitori, situarea sa pe locul 25 in randul economiilor mondiale (cu mult inaintea Norvegiei, Finlandei, Arabiei Saudite, Hong Kong-ului, Africii de Sud, Iranului si Poloniei,...
(citeste tot)
 
 SPANIA
Daca exista o singura Anglie si o sigura Franta, Spanii sunt mai multe. Si pentru romani au existat mai multe Spanii, iar multiplele sale fatete sunt inca evidente in regiunile sale bine delimitate. Castilienii sunt majoritari si continua sa domine, insa ati face bine sa va informati cu privire la originea spaniolilor inainte de a face afaceri cu ei. Galitienii sunt practici si melancolici, avand unele radacini comune cu nordicii. Incapatanarea aragoneza isi gaseste un ecou in perseverenta...
(citeste tot)
 
 ITALIA
Italienii sunt oameni fermecatori, inteligenti, carora Europa le datoreaza multe din punct de vedere cultural. Comunica extraordinar si combina perceptia deosebit de patrunzatoare cu flexibilitatea permanenta. Continua lor exuberanta si puterea de convingere locvace produc o reactie adversa asupra britanicilor rezervati, germanilor faptici si scandinavilor taciturni. Totusi, nordicii au multe de castigat adaptandu-se la firea sociabila a italienilor, venind in intampinarea acestora cu...
(citeste tot)
 
 FRANTA
In politica, dar si in afaceri, francezilor le place sa fie independenti (uneori nonconformisti) si le pot parea frustranti americanilor, japonezilor si deopotriva europenilor. Francezii traiesc intr-o lume a lor, care are drept centru Franta. Sunt cufundati in propria lor istorie si tind sa creada ca Franta a stabilit regulile unor notiuni ca: democratie, justitie, guvern si sisteme legale, strategie militara, filosofie, stiinta, agricultura, vinicultura, specialitati culinare si viata de...
(citeste tot)
 
 BELGIA
Se spune adesea ca Belgia nu este o tara, ci un compromis. Belgia a fost creata in 1830, cand provinciile catolice din Tarile de Jos care isi castigasera independenta, iesind de sub dominatia Spaniei in secolul al XVII-lea, s-au desprins de nordul calvinist. In esenta exista doua natiuni una care vorbeste flamanda, in nord, si una care vorbeste franceza, in sud. Cele doua nu se agreeaza, mai cu seama de cand echilibrul puterii trece de la vorbitorii de limba franceza, initial imbogatiti...
(citeste tot)
 
 ELVETIA
Daca e vorba de ciocniri culturale, Elvetia este principala candidata la conflictele intre locuitori, deoarece acestia vorbesc patru limbi apartinand la patru grupuri culturale diferite care, in decursul istoriei, nu au manifestat o afectiune deosebita unul fata de celalalt. A existat un premier curajos care a incercat sa-i uneasca pe germani, italieni, francezi si pe vorbitorii de retoromana intr-un tot armonios. Probabil acesta este motivul pentru care elvetienii s-au multumit in schimb cu...
(citeste tot)
 
 TRIBURILE MASAI
Masaii din Africa rasariteana moderna (stabiliti in zilele noastre in sud-vestul Kenyei si nord-vestul Tanzaniei) apartin grupului de populatii nilotice care in urma cu doua-trei secoleau migrat din tara lor de bastina (actuala Republica Sudan). Cateva dintre aceste grupuri, printre care si masaii, au adoptat modul de viata pastoral si au ajuns sa se indeletniceasca, aproape exclusiv, cu pastoritul...
(citeste tot)
 
 AUSTRIA
Daca privim harta Austriei din schita de mai sus, suntem tentati sa ne imaginam o crupa, cu o jumatate de picior iesit in afara spre stanga. In realitate, metafora nu este prea departe de adevar, deoarece tara ar putea fi descrisa ca un stat ciopartit, sau ce a mai ramas dupa ce altii si-au luat partea lor. Destramarea vastului Imperiu Austro-Ungar a reprezentat o grea lovitura pentru austrieci. Cel de-Al Doilea Razboi Mondial, urmat de ocupatia celor patru puteri, care a durat pana in...
(citeste tot)
 
 GERMANIA
Caracteristicile fundamentale ale culturii germane in domeniul afacerilor sunt o atitudine monocrona fata de utilizarea timpului, de pilda dorinta de a incheia un lant de activitati inainte de a se apuca de altul; convingerea de nestramutat ca sunt niste negociatori onesti, deschisi; tendinta de a fi directi si de a-si manifesta dezacordul pe fata, in schimbul unei atitudini politicoase sau diplomate. Companiile germane sunt entitati traditionale, care se pun in miscare greu, care au...
(citeste tot)
 
 OLANDA
Impinsi in Marea Nordului de Germania si Belgia, olandezii au scos tot ce e mai bun din cea mai aglomerata bucata de pamant din cadrul UE, construind pe aceasta cel mai mare port din lume si extinzandu-se mai degraba catre mare decat catre uscat. Aflata pe locul 14 in topul economiilor mondiale, Olanda este o tara mica, insa cu o mare influenta. Din punct de vedere cultural, olandezii sunt orientati catre nord si vest (si putin spre est), insa nu spre sud. Au putine trasaturi latine,...
(citeste tot)
 
 AUSTRALIA, NOUA ZEELANDA SI AFRICA DE SUD
Studiul asupra culturilor lumii ar fi incomplet (indraznesc a spune dezechilibrat) daca nu as insera cateva consideratii cu privire la fortele culturale in actiune si la fascinantele influente geografice, istorice si rasiale observabile in randul tarilor vorbitoare de limba engleza din emisfera sudica. Exista numeroase insule si comunitati in Pacificul de Sud in care engleza este limba dominanta sau lingua franca sau coexista cu melodioasele limbi polineziene. Spatiul ne constrange sa ne...
(citeste tot)
 
 IRLANDA
Cand se vorbeste despre cele doua Irlande in general se face referire la impartirea pe criterii politice intre nord si sud, insa o alta diferenta tot mai evidenta consta in imaginea contrastanta a Irlandei din ilustrate sau mitice, pe de o parte, si tara intreprinzatoare, in curs de modernizare, membra a UE, pe de alta parte. Irlanda mitica ne duce cu gandul la omuletii si Insula de smarald, muzica folk si dealurile pitoresti colorate in cincizeci de nuante de verde. Adevarata Irlanda este...
(citeste tot)
 
 MAREA BRITANIE
Intr-o seara, oficialitatile vamale suedeze din aeroportul Arlanda au fost surprinse de comportamenul unui domn in varsta care, la multa vreme dupa ce partenerii sai de calatorie trecusera pe la birourile de imigrare, se plimba incoace si-ncolo cu o expresie nedumerita pe fata. In cele din urma, unul dintre suedezi s-a dus la el si l-a intrebat de ce nu trecuse pe la punctul de control al pasapoartelor. Nu stiu pe la care birou sa trec, a raspuns domnul in varsta. Acolo scrie suedezi si...
(citeste tot)
 
 CANADA
In anul 1565, o nava care transporta exploratori francezi s-a scufundat in Golful Hudson. Supravietuitorii, ajunsi la tarm, au intlnit indieni nativi, carora li s-au adresat prieteneste, intrebndu-i cum o duc. Apaizak obeto, au raspuns indienii. Ei vorbeau basca Preotii o duc mai bine. Acest incident surprinzator nu este numai o dovada a faptului ca bascii sunt plimbareti, dar indica si multiculturalitatea timpurie prezenta in uriasul tinut pe care Huron-Irochezii au numit-o Kanata....
(citeste tot)
 
 NORVEGIA
Discutam odata cu un prieten norvegian despre relativitatea culturala si l-am intrebat cum ar clasifica el popoarele. E simplu, a raspuns el. Exista numai doua tipuri de oameni norvegienii si cei care si-ar dori sa fie norvegieni. Aceasta tendinta a norvegienilor de a se plasa in centrul atentiei, care a starnit atatea comentarii din partea danezilor si a suedezilor, este una dintre cele trei caracteristici uimitoare ale poporului norvegian. Celelalte doua sunt incapatanarea, care ajuta...
(citeste tot)

Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Polls
Rate my site
Total of answers: 39


Copyright MyCorp © 2021Make a free website with uCoz