Friday, 23 Apr 2021, 03:13:07

Welcome Guest | RSS
Atlas InfoNet
MainRegistrationLogin
Site menu

Login


Wild Caribbean Ro Sub - Salbaticele Caraibe

• Treasure Island Ro Sub - Insula Comorii
Insulele Caraibe sunt o intruchipare a paradisului: ape albastre ca de cristal, recifuri magice de coral si paduri tropicale, luxuriante. Totusi, dincolo de aceste splendori se ascund multe secrete sumbre, misterioase.
In aceast episod veti calatori pe Insulele Comorii si veti putea admira minunate gradini subacvatice, vizitate de stavrizi, pesti-chirug sau pisici de mare.

• Hurricane Hell Ro Sub - Iadul Uraganelor
O istorie turbulenta se manifesta in eruptii vulcanice valuri uriase care pot spulbera insule intregi si uragane amenintatoare, care matura toata regiunea, lasand in urma lor un adevarat haos.
Patrundeti in adancul uraganelor cu vanturi de peste 240 km/h, valuri uriase, de 5 metri inaltime, si ploi torentiale, ce distrug totul in calea lor in Episodul 3- Iadul Uraganelor, dupa care continuati cu o calatorie de-a lungul celui mai mare tarm al Caraibelor, aflat in America Centrala.

• Reefs and Wrecks Ro Sub - Recifuri si Epave
Insulele Caraibe sunt o intruchipare a paradisului: ape albastre ca de cristal, recifuri magice de coral si paduri tropicale, luxuriante.
In episodul 2 veti putea admira minunate gradini subacvatice, vizitate de stavrizi, pesti-chirug sau pisici de mare in Recifuri si Epave.

• Secret Shores Ro Sub - Tarmuri Secrete
In acest episod - Tarmuri Secrete- descoperim partea mai putin cunoscuta de la Canalul Panama, cu insulele si padurile sale pline de animale salbatice, pana la Coasta Mosquito din Nicaragua sau puturile naturale sapate in calcarul din Yucatan, in Mexic


*
*   *


Wild Indonesia Ro Sub - Salbatica Indonezie

• Island Castaways Ro Sub - Insula Naufragiatilor
Indonezia e un tinut al creaturilor pierdute in timp. Naufragiati de pe doua continente au colonizat lantul de insule al Indoneziei, cel mai mare arhipeleag de pe Pamant. Raspanditi pe insulele risipite, urmasii lor au fost izolati, de lumea exterioara. Multi au devenit unici.

• Underwater Wonderland Ro Sub - Lumea de sub apa
Un mit estic, spune ca o testoasa de mare cara universul pe carapacea ei. Niciun univers nu e mai colorat si divers decat acesta, marile calde din jurul insulelor Inoneziei. Marile Indoneziei au fost leaganul evolutiei vietii marine.

• Magical Forests Ro Sub - Paduri Magice
Soarele rasare peste o lume magica. Ca niste spirite nelinistite, vulpile zburatoare se intorc in zori, sa se adoposteasca im padurile Indoneziei.

*
*   *

Wild Africa Ro Sub - Salbatica Africa
Seria cuprinde sase episoade. Fiecare se concentreaza pe un anumit mediu.

• Mountains Ro Sub
Primul episod prezinta lanturile muntoase din Africa. De la misterele din adancurile padurilor… la vastitatea de negrezut a deserturilor… intizandu-se in urma uriasilor… muntii.

• Savanna Ro Sub
Savana… e Africa din imaginatia noastra, o campie, casa celor mai mari turme de pe pamant. Regiune în Africa, care ocupă o suprafată de 4 milioane km pătraţi, face tranzaţia între savană si pustiul Sahara, traversând Senegalul, Mauritania, Mali, Volta Superioara, Niger, Ciad şi partea centrală a Sudanului,pe o lungime de 6500 km. Este zona în care ierburile devin dominante, luând locul boschetelor arborescente ale savanei. Începând din octombrie, şapte luni de zile nu cade o picătură de apă. În această perioadă ierburile se usucă, pământul crapă, multe râuri, fluvii şi lacuri seacă. Prin despăduriri, în unele cazuri, deşertul înaintează cu 50 km pe an, in anii de secetă prelungită.

• Desertul Ro Sub
Africa e dominata de deserturi… de la Kalahari, in sud, la mareata Sahara, in nord. Acestea sunt lumi fascinante… unice… provocatoare… Totusi viata le-a cucerit… in cele mai neasteptate feluri. Sahara cu cele 9.000.000 km² este deșertul cel mai mare de pe Pământ. Ea cuprinde o treime din Africa, aproximativ suprafața Statelor Unite ale Americii sau de 26 ori mai mare decât suprafața Germaniei. Acest deșert uscat se întinde de la țărmul Oceanului Atlantic până la Marea Roșie alcătuind un trapez cu o lățime în vest de 4.500 – 5.500 km, iar în nord-sud cu latura de 1500 – 2.000 km. Cea mai mare parte a pustiului este stâncoasă (Hamada) cu pietriș (Serir), pustiul de nisip (Erg) ocupând o suprafața mai redusă.

• Tarmul Africii Ro Sub
Din largul din marii vechii marinari puteau mirosi pamantul care se aproprie, mireasma raurilor si mlastinilor… dar Africa era deja in spatele lor. Wild Coast rămâne un paradis relativ neatins în Africa de Sud. Un eco-paradis cu simt de o zonă de coastă din Africa adevărata, acest lucru se întinde stancos, unde cascadele cad în mare, aceasta fiind perla din coroana Eastern Cape.

• Jungla Ro Sub
Este inima Africii. O lume ascunsa. E o jungla incalcita… bantuita de licariri de lumina. E locul unor provocari.. inca plin de viata. Cu cat privim mai mult, cu atat diversitatea e mai extraordinara. Probabil că o săptămână-două petrecute în Africa, în junglă, în cadrul unui safari, fac parte din categoria „100 de lucruri pe care să le faci în viaţă”, dar, dincolo de nivelul crescut de adrenalină pe care mulţi îl caută în concediu, există satisfacţia faptului că poţi vedea pe viu o lume unică, pe care ai urmărit-o doar la televizor.


*
*   *

Wild India Ro Sub - Salbatica Indie

• Episodul 1: DOMENIUL TIGRULUI
Nu e Africa, e India.
E ultimul loc din lume unde gãsim lei asiatici.
În secolele trecute, lei ca acestia au ajuns în India de pe tãrmul Mediteranei, dar acum îi gãsim doar în acest colt retras de lume din Gujarat.
Un lucru remarcabil legat de leii asiatici e ralatia incredibilã cu oamenii care dateazã de mii de ani, leii tolerând prezenta omului. Poti sta pe pãmânt sau merge si leii nu te atacã.
Leii sunt mândria Africii, dar aici în India avem altceva.
Dacã vreun animal simbolizeazã sãlbãticia subcontinentului indian, acesta e tigrul.

• Episodul 2: APE SFINTE
Zorii pe câmpiile inundate din Brahmaputra.
Sunttem într-unul din cele mai frumoase habitate sãlbatice din lume. Aceasta e Kasiranga.
Aceastã câmpie bogatã si productivã e casa elefantilor, tigrilor, bivolior sãlbatici si desigur a rinocerilor.
Nici una din aceste creaturi nu ar fi aici dacã nu ar exista marile râuri din nordul Indiei.
Câmpiile Gangelui si Brahmaputrei îsi datoreazã fertilitatea naturalã, musonului.
Viata îsi trage puterea din apã.

• Episodul 3: MÃRI NECUNOSCUTE
Misterioase si neexplorate mãrile care scaldã tãrmurile Indiei ascund multe comori naturale.
Cãlãtoria pe mare le-a intrat în sânge acestor oameni.
Acum 2.000 de ani aceastã zonã era deja faimoasã, pentru cã strãinii veneau din vest sã cumpere aur si mirodenii, fildes si pietre pretioase, maimute si pãuni, si uneori chiar si tigrii.

• Episodul 4: REGATUL DESERTULUI
Acesta e marele desert indian, desertul TAR.
E rece în dimineata asta, dar, peste câteva luni soarele va arde pãmântul iar temperaturile vor depãsi 50 de grade Celsius.
Aceastã zonã uriasã se întinde de-a lungul statelor Rajastan si Gujarat si spre vest în Pakistan.
Desi poate nu plouã cu anii printre aceste dune de nisip si plante de desert trãiesc multe animale.

• Episodul 5: MUNTII ZEILOR
La început a fost o mare uriasã.
Legendele povestesc cã Zeul Visnu a înghitit marea si asa a apãrut pãmântul mamã. Dar în timp ce Visnu dormea, un demon a iesit din pãmânt si l-a sedus cu o asa fortã încât membrele i-au fost aruncate în cer si asa s-a nãscut Himalaya.
Adevãrul e mai puternic decât legendele.

• Episodul 6: PÃDURILE MUSONICE
Vârtejuri mari de ceatã plutesc deasupra unei pãduri din India. O pãdure care îsi datoreazã viata musonului harnic.
Este o lume secretã, ascunsã. Nu stii niciodatã cine te urmãreste.
În mod ironic, acesta e un tinut în care omul trãieste în armonie cu natura, fapt rar întâlnit în alte pãrti.
Din pãcate aceastã relatie pare cã se destramã, si unele legãturi par sortite sã se piardã pentru totdeauna.
Tesãtura delicatã a miturilor, legendelor si a credintelor religioase formate în secole de experientã si întelepciune, e sfâsiatã.


*
*   *

Wild Russia Ro Sub - Salbatica Rusie

Rusia e cea mai mare tarã din lume, aproape de douã ori mai mare decât Statele Unite.
Se întinde de-a lungul Europei de Est si pe tot nordul Asiei.
Cu posibilitãti nelimitate si uimitoare în extremele sale, fiecare zonã este o lume separatã.
Rusia, cândva un secret urias si inaccesibil celor din afarã, uimeste acum lumea cu comorile sale sãlbatice.

• Siberia Ro Sub
În inima Rusiei se afla un loc plin de surprize: Siberia. Nu e doar o pustietate înghetatã, ci si o regiune cu faunã diversã, de o frumusete precarã si cu animale pe cale de disparitie. Animalele si pãmântul din acest loc sunt uimitoare.
Siberia ocupã aproximativ 10% din suprafata totalã a uscatului planetei. Desi e sinonimã cu gerul, în anumite pãrti temperaturile pot atinge 40°C. Dar, când vine vorba de Siberia, ne gândim la zãpadã. Aici, iernile sunt foarte grele.
Toatã Siberia e acoperitã de zãpadã din noiembrie pânã în februarie. Uneori, stratul de omãt ajunge si la 80 cm grosime. Viata merge mai departe si în timpul iernii.
Aceasta e Siberia.

• Kamchatka Ro Sub - Peninsula Kamchatka
Ani de zile aceste zone au fost inaccesibile lumii, dar ele ne sunt dezvãluite acum: peisaje si faunã vãzute rare ori.
În extremitatea esticã a Rusiei se aflã peninsula Kamceatka. În acest loc minunat, raiul si iadul se ciocnesc. Viata si moartea se aflã într-un echilibru fragil. Datoritã vulcanilor, aici e un tãrâm de foc si gheatã, un loc în care animalele supravietuiesc cu greu.
Aceasta e Kamceatka.

• Artica Ro Sub
Imensã, variatã si rareori vãzutã... ne este dezvãluitã acum. În nord se aflã regiunea arcticã. O zonã foarte vitregã, ce necesitã o mare capacitate de supravietuire.
Aici, viata îti este în pericol, ti-e teamã. Natura se luptã cu sine. Animalele sãlbatice contra vremii. Viata nu este usoarã în regiunea arcticã.
Uscatul si apa se contopesc când oceanul se preface în gheatã. În toiul iernii, granitele apei se extind enorm.
Gheata arcticã acoperã o zonã de douã ori cât Australia. Animalele s-au adaptat traiului deasupra si dedesubtul aceastei suprafate instabile.
Aceasta este regiunea arcticã.

• The Great Devide Ro Sub - Marea Frontiera
Marea frontierã dintre Europa si Asia, Caucazul.
Plasat între Marea Neagrã si cea Caspicã este Caucazul.
De mãrimea Californiei, are o multime de climate si vietuitoare. Dealuri verzi si pajisti alpine, sesuri aride si dune mici de nisip, fac loc unor munti sãlbatici. Peisajele de aici rivalizeazã cu cele ale oricãrei regiuni de pe Terra.
În înãltimile dealurilor nordice trãieste o specie gãsitã doar aici. Capra neagrã caucazianã.
Muntii Caucaz oferã tuturor din belsug pãsuni si lemn, la care se adaugã spectaculoase minuni ale naturii.
Peste 2.000 de ghetari slefuiesc in vãile înalte.
Muntii masivi se întind pe 1.500 km, din nord-vest spre sud-est. Cele mai înalte culmi au 5.000 m, masa lor controlând vremea regiunii.
Norii formati în vest, deasupra Mãrii Negre, sunt împinsi în sus. Acestia elibereazã anual asupra barierei 4,5 m de precipitatii, de sapte ori mai mult decât la Londra.
O coastã e uscatã si fãrã vegetatie, cealaltã e umedã si verde.
Aici cresc mai mult de 6.500 de specii de plante. Un sfert din ele nu pot fi gãsite în altã parte a lumii.
Ursii nu rateazã niciuna.

• The Secret Forest Ro Sub - Padurea Secreta
În est se aflã un loc misterios, numit tinutul Ussuri. Aici, ciudatele broaste testoase nu ajung în supã.
În pãdurile temperate, ursii se agatã de copaci.
Pãdurile dese din sud-est se topesc în râuri cu ape repezi. Tinutul este cãminul animalelor rare si neobisnuite.
Tinutul Ussuri este dominat de pãdurea Sihote Alin, care se întinde de la munti la mare.
La nord, se aflã unul dintre cele mai cunoscute râuri ruse: Amurul.
Acesta este Tinutul Ussuri, "pãdurea secretã".

• Primeval Valleys Ro Sub - Valile Primordiale
În vest, într-un peisaj presãrat cu mlastini si brãzdat de munti, dramele naturii se desfãsoarã în nenumãrate feluri... Pãdurile sunt pline de uriasi de jumãtate de tonã si de mici aventurieri, iar apele ascund creaturi ciudate... Toate acestea se gasesc în vãile strãvechi ale Rusiei, Uralii.
Cei 17 milioane de kilometri pãtrati ai Rusiei formeazã o tarã complexã, care aproape sfideazã orice descriere.
În aceastã imensitate, o trãsãturã iese în evidentã: 2.500 de kilometri de munti si pãduri care rãsar din sãlbãticie, Uralii.
Pãdurile dese alcãtuiesc sufletul Uralilor.


*
*   *

Wild South America Ro Sub - Salbatica America de Sud

• Lost Worlds Ro Sub - Lumi Pierdute
America de Sud… Un continent al extremelor. El adãposteste cel mai lung lant muntos. Anzii.
În Amazonia gãsim cel mai puternic fluviu si cea mai mare pãdure ecuatorialã de pe planetã; cel mai uscat desert Atacama, aproape de una din cele mai bogate mãri din lume si o varietate mare de animale.
Nici un alt continent nu se poate lãuda cu o asemenea varietate de animale, ce trãiesc în zone atât de diferite. Oriunde ai merge, gãsesti foarte multe forme de viatã.
Dar cum s-au format aceste lumi unice?

• Mighty Amazon Ro Sub- Amazonul
Amazonul este cel mai mare fluviu de pe Pãmânt. Cu 1 600 km înainte de vãrsarea în mare, bratul sãu principal are o lãtime de 1,6 km. El transportã spre ocean o cincime din apele de râu ale lumii, vãrsând 205 milioane de litri de apã pe secundã în Atlantic.
În fiecare an, Amazonul se revarsã si inundã o zonã împãduritã de mãrimea Angliei . Aceastã crestere a nivelului apei pe o zonã atât de mare, afecteazã toate organismele vii din zonã.

• Great Plains - Marile Campii
Marile câmpii ale Braziliei sunt unul din cele mai bine pãstrate secrete ale Americii de Sud . Creaturi ciudate se plimbã pe o mare de iarbã, pe care oamenii strãini nu o cunosc. Este un tinut al extremelor, dominat de cele mai groaznice elemente ale naturii. Timp de jumãtate de an, aceste campii sunt uscate si devorate de incendii . În cealaltã jumãtate a anului, sunt inundate de ploi torentiale. Si acest tinut mai are un secret: torente uriase de apã strãbat câmpia, alcãtuind cea mai mare mlastinã artificialã din lume. E o întindere vastã ce dã nastere vietii . Mlastinele si platourile înalte sunt cele douã fete extraordinare ale marilor câmpii sud-americane.

• Amazon Jungle Ro Sub - Jungla Amazoniana
Aceasta este inima înverzitã a Americii de Sud . Cea mai mare întindere de pãdure ecuatorialã de pe planetã . Exuberanta vietii de aici nu are rival . Nicãieri în lume nu se gãsesc atât de multe animale si plante… si cu o infinitate de specii.  Ati crede cã viata e simplã aici . Dar v-ati însela amarnic.
Putine locuri din lume sunt atât de potrivnice ca jungla.

• Penguin Shores Ro Sub - Tarmurile Pinguinului
Aceasta este o cãlãtorie pe coasta Americii de Sud, urmând curentii oceanici, prin mãri agitate, în unele din cele mai bogate ape de pe planetã .
Cu o lungime de 5000 km, de la Antarctica la Tropice, aceste coaste sunt extraordinare.  Ele dãpostesc cea mai mare concentratie de mamifere marine si pãsãri de apã din lume.
Dar de ce sunt atât de speciale apele acetsea ? Cum se hrãnesc toate aceste animale ? De la Antarctica la Ecuator, o singurã fiintã a descoperit secretul acestor tãrmuri: pinguinul.

• Andes Ro Sub - Anzii
O cãlãtorie de-a lungul celui mai mare lant muntos de pe Pãmânt. Acestia sunt Anzii . Coloana vertebralã a Americii de Sud .
Anzii se întind pe toatã lungimea continentului, pe 8000 km, de la Tropice pânã aproape de Antarctica.
Supravietuirea în Anzi e una din cele mai mari provocãri . Este un mediu ostil. Frig pãtrunzãtor, aer rarefiat, vânturi puternice, chiar si eruptii vulcanice. În fata unor asemenea provocãri, cum poate supravietui cineva aici ?

*
*   *
Wild AustralAsia Ro Sub - Salbatica Australie

• Episodul 1
Australia modernã...
Pare un loc familiar... dar pãsiti în afara acestor orase si s-ar putea sã fiti pe o altã planetã. Pentru cã Australia e cel mai straniu continent de pe pãmânt. Animalele si plantele ei sãlbatice sunt asa de ciudate încât la început oamenii au crezut cã animalele sunt o pãcãlealã... sau o lucrãturã a diavolului.
E un paradox, un loc al extremelor. Centrul e un desert arzãtor, dar si cu munti colturosi, acoperiti de zãpezi mari iarna. Are orizonturi magice nesfârsite, iar timpul a învechit peisajele... si în ele o varietate uimitoare de sãlbãticiuni... mai multe specii de animale decât
Europa si America de Nord împreunã... aproape toate unice - care nu trãiesc altundeva pe pãmânt. E un loc unde lucrurile se petrec diferit.

• Episodul 2
Douã treimi din Australia e foarte uscatã - peste 5 milioane de km pãtrati de stâncã, tufisuri si nisip.
Când europenii au venit sã caute pãmânturi pentru agriculturã în centru - acum 150 de ani - au fost dezamãgiti de ceeea ce au gãsit. Au spus despre el cã e "un punct mort", l-au respins, ca pe ceva fãrã valoare, pustiu. Erau departe de adevãr.
Nu existã ceva asemãnãtor în lume ca inima uscatã a continentului, si e plinã de viatã.
Dar pot noii australieni sã aprecieze acest pãmânt spectaculos, si sã-l iubeascã, pentru ceea ce este el în realitate?

• Episodul 3
Australia... tara soarelui, a mãrii si a surfingului... tãrmurile sale aurii sunt un magnet pentru iubitorii de plajã si emotii puternice. Milioane de oameni vin sã exploreze cel mai mare recif de coral din lume. Dar în timp ce Marea Barierã de Coral si Portul Sydney sunt imaginile clasice ale modului de viatã australian, ele sunt doar începutul.
Sã lãsãm în urmã aceste terenuri de joacã aglomerate de pe coasta de est, si vom gãsim mai multã sãlbãticie, acolo afarã.

• Episodul 4
În cel mai secetos dintre continente existã un vast peisaj verde, care se întinde pe mii de kilometri de-a lugul marginii Australiei. Aceasta e zona tufisurilor din Australia - peisajul ei cel mai caracteristic.
Primilor colonisti europeni, care au rãzbit pânã aici acum 200 de ani, nu le-a plãcut zona cu tufisuri. Era înfricãsãtoare si pãrea ceva strãin, si era asa de mare încât puteai sã te rãtãcesti si sã mori.
În aceste pãduri calde, nesfârsite, din copaci pãrea sã atârne - asta, au spus cã e vorba, de "pãduri în zdrente".

• Episodul 5
În mãrile din jurul Australiei, forte cataclismice au format mii de insule - de toate formele si mãrimile, de la unele mici tropicale, la unele uriase cu vârfuri înalte acoperite de zãpadã. Aceste insulele se întind dinspre Australia formând un arc mare, de la Noua Guinee în nord, în largul Pacificului si apoi în jos spre Noua Zeelandã.
Dacã Australia însãsi pare ciudatã, insulele ei si creaturile lor unice, sunt la fel de ciudate. Nici un alt continent nu a dat nastere unei astfel de explozii de peisaje insulare fabuloase si sãlbãticiuni ciudate.
Cum a ajuns secetoasa, bãtrâna, uriasa Australie, sã fie înconjuratã de un astfel de colier strãlucitor de bijuterii sãlbatice ale oceanului?

• Episodul 6
Australia, o insulã uriasã care a alunecat singurã 45 de milioane de ani, e un amestec ciudat de peisaje.
Pânã acum câteva generatii, aceasta insula era prea putin cãlcatã de oameni. Acest pãmânt, cu toate sãlbãticiunile sale curioase, a fost complet necunoscut vesticilor.
Dar acum 200 de ani, englezii au venit pe aceastã insulã-continent... si au declarat-o a lor. La început, era doar un loc unde se deportau criminalii, la 16.000 de km de casã. Dar acest avanpost britanic, a devenit în curând un pãmânt al oportunitãtilor pentru cei care au urmat.

*
*   *

Last Lioness - Ultima Leoaica

*
*   *

Six Degrees Could Change The World Ro Sub - Sase Grade Pot Schimba Lumea

Avem semne cã pe planetã se produc schimbãri foarte mari. Totul se întâmplã foarte repede.
Intrãm pe un teritoriu necunoscut
Planeta noastrã este la o rãscruce de drumuri.
Încãlzirea globalã nu este sub control, dar în curând ar putea fi. Semnele de avertizare sunt peste tot.
Aceasta este provocarea schimbãrilor climatice.
Ce putem face împotriva încãlzirii globale?
Ce se va întâmpla cu Pãmântul dacã noi nu intervenim?
Temperatura este în crestere. Fiecare grad este critic.
Imaginativã secolul 21 dacã încãlzirea globalã se accelereazã: unde va lovi urmãtoarea super-furtunã,... urmãtorul val de arsitã,... urmãtoarea catastrofã,... în timp ce lumea se încãlzeste grad dupã grad?
Dezbaterea s-a încheiat.
Oamenii de stiintã din întreaga lume sunt de acord cã acum trãim într-o lume mai caldã cu aproape un grad Celsius.

*
*   *

Chased By Sea Monsters Ro Sub - Urmarit de Monstrii Marii

Nigel Marven. Zoolog si cãlãtor în timp, un om care a avut parte de hârsâituri cu dinozaurii.
Dar Pãmântul a fost martor al unor monstrii si mai teribili.
Ce va învãta Nigel despre preistorie este cã oricât de rãu merg lucrurile pe uscat, singurul lucru pe care nu trebuie sã-l faci este sã mergi în apã.
În aceastã aventurã, Nigel va cãlãtori în preistorie sã viziteze sapte zone diferite si sã se scufunde în cele sapte mãri mortale. Fiecare mare va fi mult mai periculoasã decât ultima.

*
*   *

Lost Worlds / Vanished Lives Ro Sub - Lumi Pierdute / Lumi Disparute

Animalele si plantele au prosperat pe pãmânt milioane de ani înainte de aparitia oamenilor. Dovezile directe vin dintr-o singurã sursã, din rãmãsitele lor care pot fi gãsite în roci, din fosile. Unele sunt spectaculoase si impresionante, schelete complete de reptile uriase. Altele sunt simple urme imprimate, lãsate de creaturi imateriale cum sunt meduzele. Multe sunt rãmãsite ale unor creaturi complet diferite de cele care existã astãzi.

• Magic in the Rocks Ro Sub
• Putting Flesh on Bones Ro Sub
• Dinosaur Ro Sub
• The Rare Glimpses Ro Sub

*
*   *

Weird Nature Ro Sub - Natura Ciudata

Era o vreme când miturile si stiinta se împleteau, când sirenele si inorogii puteau apãrea în mod misterios. Si pestii diavol umpleau mãrile. Natura era ciudatã.
Când stiinta a dezvãluit adevãrul din spatele acestor creaturi imaginare a descoperit cã animale adevãrate erau în spatele legendelor.
Astãzi stiinta face încã descoperiri uimitoare dar natura e la fel de ciudatã.

• Marvelous Motions Ro Sub
• Bizarre Breeding Ro Sub
• Fantastic Feeding Ro Sub
• Devious Defences Ro Sub
• Puzzling Partners Ro Sub
• Peculiar Potions Ro Sub

*
*   *

Deep Blue Ro Subn - Adancul Albastru

• Episodul 1
Planeta noastrã e o planetã albastrã. Apele albastre adânci micsoreazã peticele de pãmânt pe care le numim Pãmânt.
Adâncul albastru - însãsi sursa vietii.
Oceanul sustine mult mai multã viatã decât cea de pe întreg uscatul, dar e inegal rãspânditã, ascunsã si schimbãtoare în spatiul albastru.

• Episodul 2
În Arctica, iarna transformã apa mãrii în teren solid, si pentru prima oarã de astã varã când gheata s-a topit, ursii polari pot traversa oceanul cu usurintã. Dupã luni de înfometare, ursii cautã disperati hranã, si o nouã generatie trebuie sã învete cum sã vâneze. Ei cautã în lumea lor înghetatã semne de adãposturi de focã ascunse în gheatã. Marea înghetatã aduce pericole dar si oportunitãti.

*
*   *

State of the Planet Ro Sub - Starea Planetei

• Episodul 1
Traim in timpuri extraordinare.
Suntem inconjurati de mai multe specii de animale si plante decat au trait probabil vreodata in istoria planetei.
Dar acum e tot mai evident ca o specie, a noastra, si-a dezvoltat abilitatea unica de a modifica mediul inconjurator putand distruge specii intregi, chiar habitate intregi.

• Episodul 2
Acum 65 de milioane de ani, o catastrofa ecologica a ucis dinozaurii si peste jumatate din celelalte specii de pe Pamant.
Acum exista dovezi serioase ca pierderi similare sunt pe cale sa se intample din nou.

• Episodul 3
Astazi avem capacitatea de a schimba ceva, si ceea ce specia umana va face planetei in urmatorii 50-100 de ani, va determina viitorul vietii pe Pamant.

*
*   *


Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Polls
Rate my site
Total of answers: 39


Copyright MyCorp © 2021Make a free website with uCoz