Friday, 23 Apr 2021, 04:05:53

Welcome Guest | RSS
Atlas InfoNet
MainRegistrationLogin
Site menu

Login
http://2012en.files.wordpress.com/2008/08/nostradamus.jpg

Nostradamus (14 decembrie ??, 1503 – 2 iulie, 1566), pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos medic, cabalist şi farmacist francez. Celebritatea sa se datorează lucrării Les Propheties (Profeţii), a cărei primă ediţie a apărut în 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un cult. În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfăşurau sau urmau să se întâmple în lume.

Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului intrepretate sau traduse greşit.

Despre CATRENE

Fiecare prezicere constă din patru versuri, un catren, dar niciunul nu aduce a poezie. Vizionarul susţinea că acest stil îl proteja de pedeapsa celor puternici, care nu păreau să fie întotdeauna încântaţi de ceea ce le prezicea. Dar alţi observatori mai sceptici sunt de părere că stilul vag este adoptat în mod conştient pentru a lăsa scrierile deschise interpretărilor. În consecinţă, există probabil aproape 400 de interpretări diferite ale Centuriilor, fiecare încercând să dezvăluie secretele profeţilor, care continuă până în anul 3797. "Scrierile mele vor fi mai bine înţelese de cei ce vor veni după moartea mea", scria clarvăzătorul.

Timp de 3 ani, Nostradamus a scris peste 900 de catrene şi centurii despre prezicerea viitorului. În aceste lucrări, Nostradamus prevesteşte despre viitorul lumii, 70% din ele fiind împlinite până în prezent.Prevesteşte despre domnia lui Napoleon, despre Al doilea război mondial, despre ascesiunea lui Hitler, despre asasinarea Preşedintelui american John F. Kennedy, despre aselenizare. Într-un catren Nostradamus ne vorbeşte despre "cerul în flăcări”, "noul oraş”, "trăznet uriaş” şi "doi fraţi răpuşi”. Mulţi care au analizat acest catren au concluzionat că ar fi vorba chiar despre atentatele din 11 septembrie 2001.

El mai relatează că va fi şi cel de-al Treilea Război Mondial, care va dura 27 de ani, menţionând şi venirea antichristului din Orientul Mijlociu. Se crede că al 3-lea Război Mondial va începe după moartea ultimului Papă (cel ce va urma după moartea Papei Benedict al XVI-lea), care va fi asasinat de anticrist.

În catrenele sale foloseşte noţiuni, şi denumiri folosite des în prezent, dar care nu existau la vremea respectivă. De exemplu, citind în Centurii numele de Italia, pentru noi nu ar fi nimic ciudat, dar regatul Italiei ia fiinţă mult mai târziu.

PROFEŢII ÎMPLINITE. Nostradamus s-a bucurat de recunoaştere încă din timpul vieţii, dat fiind că previziunile sale pe termen scurt s-au dovedit corecte.

Din studiile făcute de interpreţii săi se poate spune că Nostradamus a mai prevăzut, printre altele:

-         dominaţia maritimă a Marii Britanii, timp de aproape trei secole;

-         campania dusă de biserică împotriva lui Giordano Bruno;

-         protectoratul lui Cromwell (catrenul VIII-76);

-         revoluţia franceză (catrenul I-57);

-         naşterea şi ascensiunea lui Napoleon Bonaparte şi a lui Hitler;

-         tratatul de pace semnat în octombrie 1727 între Turcia şi Iran (catrenul III-77);

-         războiul de secesiune (catrenul X-42);

-         primul război mondial (catrenul I-64);

-         atacurile nucleare asupra oraşelor Nagasaki şi Hiroshima (catrenul II-6);

-         revoluţia anti-comunistă din Ungaria;

-         căderea zidului Berlinului;

-         moartea lui J.F. Kennedy;

-         misiunea milenară a Papei Ioan Paul al II-lea;

-         atacul asupra Statelor Unite ale Americii (catrenul I-87);

-         apariţia pneumoniei atipice şi reapariţia antraxului etc.


Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Polls
Rate my site
Total of answers: 39


Copyright MyCorp © 2021Make a free website with uCoz