Friday, 23 Apr 2021, 03:49:47

Welcome Guest | RSS
Atlas InfoNet
MainRegistrationLogin
Site menu

Login
     Barcelona, un oras modern, european si în acelasi timp traditional, popular, tipic mediteraneean, se aflã într-o continuã transformare. Cunoscut în întreaga lume ca un oras cultural, punctele de atractie întâlnite aici sunt diverse: Basilica "Sagrada Familia", biserica neterminatã a lui Antoni Gaudi, renumitul artist care a îmbogãtit Barcelona cu creatiile sale, Colectia de artã romanã a orasului, vechile palate concentrate în cartierul vechi al Barcelonei, Barrio Gotico, Piata Baqueira, unde fiecare stand este un altar pe care se celebreazã produsele catalane, Casa Mila, Camp Nou cel mai mare stadion european de fotbal, Sardena - dansul catalan, sunt doar câteva din variata ofertã a orasului. Altfel spus, istoria a conturat aici forme si stiluri pe care turistii le gãsesc uluitoare. Mâncare finã, stil, operã, teatru, artã, viatã de noapte ... Aceasta este Barcelona - un oras plin de surprize pentru fiecare vizitator.

Atractii turistice in
Barcelona


Catedrala din Barcelona

     Catedrala din Barcelona se inalta ca o marturie a arhitecturii gotice catalone. Cu exceptia fatadei vestice care dateaza din sec. al XIX-lea, basilica a fost inceputa in secolul
al XIII-lea si completata la mijlocul sec. al XV-lea. Cele trei naosuri, iluminate si curatate, te incanta cu detalii gotice de o splendoare desavarsita. Cu clopotnitele sale marete, combinatie de stiluri medievale si renascentiste, cu altarul inalt si capelele alaturate, corul sculptat sau ogivele gotice, este socotita drept una dintre cele mai impresionante catedrale din Spania. Galeriile boltite inconjoara o gradina de magnolii si palmieri.


La Sagrada Familia

     Capodopera incompleta a lui Gaudi este una dintre cele mai sincretice creatii spaniole – daca aveti ocazia sa vedeti doar un singur indicator catalon, urmati-l cu incredere. Inceputa in 1882 si inca neterminata la moartea lui Gaudi in 1926, aceasta incredibila biserica - Biserica Sfintei familii – este o bizarerie. Aceasta structura slaba, amorfa incorporeaza esenta silului gaudian, pe care cineva o caracteriza ca Art Nouveau raspandit cu repeziciune. Lucrul a continuat la structura, dar tot fara o idee concreta asupra a ceea ce Gaudi intentiona de fapt. Altcineva spunea ca aceasta biserica va fi completata la mijlocul secolului al XXI-lea. Cripta catedralei adaposteste un mic muzeu de modele arhitecturale. Exista fotografii care demonstreaza evolutia catedralei, dar si multe de la funerariile lui Gaudi.
Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Polls
Rate my site
Total of answers: 39


Copyright MyCorp © 2021Make a free website with uCoz